Reklam

Əsas xəbərlər




Reklam
Seçilmişlər
Yazarlar
Ən çox oxunanlar
Psixoloq məsləhəti
Xəbər lenti
26-04-2024, 11:01

23-04-2024, 14:13

22-04-2024, 21:59

17-04-2024, 14:56

16-04-2024, 15:10

16-04-2024, 14:56

16-04-2024, 11:21

6-04-2024, 15:42

5-04-2024, 17:36

5-04-2024, 17:35

4-04-2024, 22:49

4-04-2024, 21:54

4-04-2024, 21:52

3-04-2024, 18:46

25-03-2024, 21:30

25-03-2024, 21:27

19-03-2024, 16:35

16-03-2024, 21:50

16-03-2024, 21:48

16-03-2024, 12:41

15-03-2024, 14:30

13-03-2024, 13:11

5-03-2024, 21:04

5-03-2024, 20:07

4-03-2024, 13:34

4-03-2024, 13:30

29-02-2024, 12:15

24-02-2024, 16:23

23-02-2024, 20:05

20-02-2024, 16:28

20-02-2024, 16:06

20-02-2024, 10:59

20-02-2024, 10:47

19-02-2024, 15:57

19-02-2024, 15:52

16-02-2024, 15:24

16-02-2024, 15:23

16-02-2024, 15:04

15-02-2024, 09:49

13-02-2024, 16:54

13-02-2024, 16:51

9-02-2024, 12:21

8-02-2024, 17:25

8-02-2024, 17:24

7-02-2024, 15:15

7-02-2024, 15:09

7-02-2024, 15:08

1-02-2024, 11:50

29-01-2024, 22:22

29-01-2024, 20:11

29-01-2024, 20:06

22-01-2024, 21:56

17-01-2024, 22:34

17-01-2024, 21:10

29-12-2023, 17:59

29-12-2023, 17:57

29-12-2023, 17:56

29-12-2023, 17:55

28-12-2023, 18:02

27-12-2023, 17:54

26-12-2023, 10:01

20-12-2023, 15:48

20-12-2023, 15:46

20-12-2023, 15:44

18-12-2023, 20:14

16-12-2023, 20:28

16-12-2023, 20:24

11-12-2023, 12:54

Koronavirusdan qorunmaq üçün bunları için - SİYAHI

Tarix: 14-12-2020 15:00   
Koronavirusdan qorunmaq üçün bunları için
Şimali Karolina Universitetinin bioloqları koronavirusdan qorunmağa kömək edəcək daha çox məhsul tapıb.

Bəzi məhsulların tərkibindəki maddələr virusun bədəndə çoxalmasına mane olur. Alimlərin fikrincə, muskat üzümü, tünd şokolad və yaşıl çay proteaz fermentləri SARS-CoV-2-ni yaxşı bloklayır. Biologiya professoru De Yu Xie virusun Mpro adlı əsas proteaza sahib olduğunu izah edib.

“Bu, özünün çoxalması üçün lazımdır. Əgər ona təsir etmək mümkün olarsa, virus ölür. Yaşıl çay və üzümdəki maddələr Mpro funksiyasını boğmağa çox müvəffəq olub. Kakao tozu və tünd şokoladdakı birləşmələr proteaz aktivliyini təxminən yarıya endirir”- deyə bildirilib.


{sape_links}{sape_article}